Kako Kalibracija CMM glava sonde

Nano (Xi'an) mjeriteljstvo Co., Ltd | Updated: Feb 13, 2017
Source:

Koordinira mjerenje mašine (CMM) koristi se sve više i više široko u strojeva, automobilske, zrakoplovne, plijesni i drugim industrijama, a objekat je potrebno da bi se otkrila je sve više i složenije, što zahtijeva osoblje testiranje može jarbol fleksibilne primjene u mjerenje procesa. CMM Probe glava je važan dio, to igra veoma važnu ulogu, a može pružiti stabilnu bazu za mjerenje preciznosti. Pre upotrebe CMM, on prvo mora kalibrirati glavu sonde za utvrđivanje tačne.

Možemo koristiti sljedeće korake za kalibraciju glava sonde . Prvo potvrditi instalaciju smjeru sonde pero je li u skladu sa pravcem CMM osi, nakon ukloniti sonda pero, treba ga kalibriran. To je potrebno kako bi se osigurala pero biti fiksna i pouzdan. I glava sonde i igle moraju biti kalibriran pomoću specijalnih alata kako bi se osigurala rubin loptu biti čista i bez oštećenja. Instalacija proširenja bar mora biti u skladu sa nosivost mjerenja glave.

Da bi se sonda pero, proširene bar, olovke i sonde postaviti pravilno, koristeći položaj glava sonde je u pravu. Standard promjer mora biti realne vrijednosti u kalibracijski certifikat. Brzina kalibracije sonde glave moraju biti u skladu sa brzinom mjerenje. Kada kalibraciji upite, treba obratiti pažnju na odstupanje između promjera olovke i sfere.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com


Upit
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Kontaktiraj nas
Address: NO.55, Gongye No.2 Road, Sian nacionalnih civilnih Aerospace baze, Xi'an Grad, provinciji Shaanxi, Kina
Tel: +862981538937
Fax: +862989233633
E-mail: overseas@cmm-nano.com
Autorsko pravo © Nano (Xi'an) mjeriteljstvo Co., Ltd Sva prava pridržana.